Motorda Km ve Bakımsızlığa Bağlı Kondisyon Kaybı Nasıl Anlaşılır?

Hiçbir zaman motor kondisyonu ilk günkü gibi olmaz. Şöyle düşünmek gerekir, insanlarda bile belli bir yaştan sonra saçlarda beyazlanma deride buruşma olurken, yaşa ve km ye bağlı olarak 2.el araçlarda sıfır km bir araç beklentisi yanlıştır. Motor piston sekman yatak gömlek gibi bir takım organlardan oluşur. Bu organlar zaman içerisinde aşınma ve ısıya bağlı olarak yıpranır. Motor bakımlarının zamanında yapılmaması filtrelerin ve yağın zamanında değişmemesi, motordaki yıpranmayı artırır. Hararet yapan ve sürekli yüksek devirde kullanılan ve bunların yanında bakımsız olan motor güç kaybına uğrar. Bu güç kaybını test edebilmek için ekspertiz servislerimiz de Dynometre kullanılmaktadır. Sonrasında motorun genel durumu hakkında büyük bir hassasiyet ile incelemeler yapılır. Ve müşterilerimize rapor edilir. Dynometre üzerinde teste alınan bir araç yağ yakıyor ise, aynı beygir gücünü vermez.

Aktarma Organları Şanzıman Şaft Ve Aks Kontrolleri

Motor gücünü tekerleklere aktaran aktarma organlarının genel durumunu nasıl kontrol edebilirsiniz? Öncelikle araç lift üzerine kalkıp, şanzıman bölgesinde bir yağ kaçağı sızıntı veya terleme var mı kontrol edilir. Aks körüklerinde yırtık var mı yağ kaçağı var mı kontrol edilir. Sonrasında yol testi yapılır. Yol testinde şanzıman vites geçişleri dinlenir. Test için geniş ve uzun bir yol tercih edilir. Şanzıman kontrollerinde aracın vitesten atması veya 1 2 3 4 5 6 7 viteslerin geçiş aralıkları ve viteste iken vites dişlisinden gelebilecek sesler dinlenir. Şanzıman ve aktarma organları için detaylı oto ekspertizi Oto Cerrah Ekspertiz’de yaptırabilirsiniz.

Motor kontrolleri uzmanlık ve ustalık ister, bu kontrolleri alanında uzman bir yere yaptırarak hem olası kaza riskini en aza indirmiş hem de oluşabilecek maddi manevi zararlardan kaçınmış olursunuz. Ekspertiz konusunda daha detaylı bilgi isterseniz iletişim kısmından uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.



Arayın
Konum